Man dominant

Några tips till den man som uppfattar sig som sexuellt dominant

Författat av Profossgbg

 

Som oerfaren, inte minst på en klubb kan man som dominant känna en press att ”leverera” och vara den perfekta dominanta. Det är faktiskt omöjligt, försök att utvecklas steg för steg och bli trygg med de redskap och den utlevnad som intresserar dig. Ställ frågor till den du skall ha utlevnad med. Och (vår erfarenhet är att de flesta erfarna dominanta/givare blir glada för frågor) ta kontakt och lär dig av de som en gång var i din situation, lär av andra, både undergivna och dominanta.

Men tänk på, och det gäller alla dominanta i kontakt med undergivna, kasta inte ur dig plumpa frågor eller påståenden – det du skriver, skulle du kunna säga det direkt till personen om den var framför dig? Annars – skriv inte.

Efter att gått igenom kinklistan, pratat, fått en tydlig bild av gemensamma intressen och ramar har du den fantastiska möjligheten att gå in i den härliga världen som är bdsmutlevnad, så här kommer några allmänna tips och redskap för en lyckad upplevelse.

Du är alfahanen och försök att hitta vägar för att förtydliga den känslan hos dig själv.

Vad gillar du? För många undergivna är det väldigt viktigt att se sin herres njutning. Var tydlig med vad du vill uppleva, det dubblar njutningen för er båda.

Fysisk dominans, om du inte har utlevnad med en man som är starkare än dig så har du nästan alltid en fysisk fördel, använd den. Att lära sig ett enkelt sätt att låsa en arm, sätta den undergivna i en position som fysiskt förminskar, att ”vräka ned” den undergivna på golvet och låta piskan dansa eller nyttja sexuellt, här finns många olika möjligheter. Är personen du har utlevnad med starkare, på vilket sett kan du få en mental överhand ändå?

Det  psykiska ja, hmm, hur tränar man på det? Definitivt svårare att träna på men läs, prata med andra, ta till dig tips där de dyker upp. Praktiskt är sedan bara att pö om pö pröva med din partner och som vanligt är kommunikationen emellan er väldigt viktig. Vad fantiserar du om? Läs, hitta likasinnade att prata med och om du kan, träffa andra för det är alltid en annan sak att prata online jämfört med irl.

Kläder, en klädorder ökar den mentala dominansen, fundera och låt den undergivna anstränga sig för att tillfredsställa. Även om man kanske både har begränsad ekonomi och garderob kan man ofta improvisera ihop en trevlig klädsel… gillar du att riva sönder, köp billigt på second hand.

Låt den undergivna visa upp sig. Använd din fantasi, vad är det du vill uppleva?

Bondage, genom att sätta fast din undergivna öppnas en del trevliga möjligheter, inte minst om den undergivna är starkare. En huva eller ögonbindel kan öka känslan av utsatthet och vad du sedan säger eller gör… men använder du t.ex. buntband eller tejp, ha sax nära.

 

Ha inte för bråttom utan ta på, kommentera och skapa den stämning du vill uppleva.

 

Du leder, det innebär också ansvar –  Skall du utsätta någon för något – testa på dig själv först. Alla bra dominanta har en uppfattning om hur deras redskap känns, så be en vän eller om du inte kan det, slå på dig själv.

Öva med redskapen – det blir så fel annars. När jag exempelvis lärde mig singeltail så fick slutligen en dominant vän slå mig med den och några av sina singel tails. Det sas att jag skrek manligt i alla fall… Poängen är naturligtvis att du skall kunna dina redskap både hur de fungerar och hur de känns.

En rekommendation är att om du känner någon annan dominant som du är trygg med så be att få en strykomgång så att du får uppleva endorfinrus och annat som händer. Det kan kännas lite pinsamt och märkligt men du får iaf en guldstjärna i min bok, och min tro är att du verkligen växer som bdsmutövare. Hitta några redskap både mentalt och fysiskt som du är trygg med, bli bra med dem först.

Svårt att berätta för partner? Under kommunikationsdelen tas mer upp kring detta. Ja vi upprepar, men vi vill ändå nämna detta: Snälla, när du förhoppningsvis, vilket vi verkligen tycker du skall göra, kontaktar undergivna personer – var trevlig och kasta inte ur dig en massa påflugna förslag om vad du kan/vill göra med den undergivna. Många undergivna får oönskade mail etc. som är både plumpa och nedsättande. Bara för att någon är undergiven ger det inte någon rätt att ta sig friheter. Detta kan låta lite hårt men det är en vardagsföreteelse som vi vill bidra till att ändra. Ett följdproblem är att många med ack så goda intentioner inte vill skriva för de känner sig plumpa bara genom att skriva på grund av idioter som inte kan uppföra sig.

En bisak kanske men mitt tips för ett rikare sexliv i allmänhet, liv punkt egentligen. Lägg lite tid på fysisk träning och kost om du inte gör det idag. En liten kontinuerlig ansträngning kan påverka dig positivt mentalt vilket kommer att avspeglas i dig som dominant.

Så sätt dig i förarsätet och kör mot fantastiska upplevelser. Men glöm inte att kommunicera ordentligt först, kan aldrig upprepas för ofta, tror jag…