Att använda redskap och tankar kring några av dem

Författat av Profossgbg

Allmänna tips och måste man inte ha en piska för 800kr?

Att lära sig hantera olika redskap innefattar två huvuddelar, hur de används och hur de känns. Du bör veta hur ett redskap känns innan du använder det i utlevnad. Tänk dels på uppvärmningen och dels att kommunicera under utlevnaden.

Värst är inte bäst, en riktigt ”elak” piska eller rotting kan absolut vara trevligt, men tänk på att desto ”snällare” ett redskap är desto mer kan man göra och ta i. Och för vissa är akten viktigare än smärtan.

Är det en person du aldrig haft utlevnad med eller är du oerfaren? Be att personen anger smärtnivån på en skala 1-10 vid olika slag. Det ger en ungefärlig bild av hur just denna person tar smärta vid just detta tillfälle.

Alla redskap ger en känsla och ett ljud och då har vi inte ens kommit till slaget än. Tänk på det psykologiska i stämningen du skapar och hur du kan använda det i utlevnaden.

Använd den undergivnas syn och hörsel till din fördel. Om man inte ser men hör att något är på väg, ökar det ofta stämningen. Eller tvärt om, låt den undergivna se samtidigt som du räknar ned 3,2,1 slå. Upprepande av att räkna ned skapar också en speciell känsla.

Låt din undergivna räkna ned så många slag som du bestämt det skall vara, kanske med ett ”tack härskarinna” eller vilken titel du nu föredrar.

Oavsett vilken sorts utlevnad ni har, tänk på uppvärmningen och att intensiteten i slagen och övrigt skall ökas efterhand. Att gå hårt fram direkt utan att den undergivna är uppvärmd är ett ofta ett enkelt sätt att förstöra upplevelsen.

Har du inte en massa redskap som nedan är det inte hela världen. En stekspade kan exempelvis bli en utmärkt paddel. Vad annat har du hemma som går att använda?

Monotoni är sällan kul, variera hur hårt du slår och med vad, smek emellan. Precis som med vanlig kommunikation där ord bara är en del av det du säger är slaget bara en del av din utlevnad.

Redskap

Handen

Handen har du alltid med dig, känslan i den är total och du kan göra massor med spännande med den. Exemplarisk för uppvärmning och smisk, vrida, knäppa och stoppa in här och var, bara fantasin och vad ni vill uppleva sätter stopp.

    Tipsextra:
  • Att knäppa med långfingret mot bröstvårtor och kön kan vara väldigt uppskattat.

  • Att nypa olika kroppsdelar är en annan mysig möjlighet.

  • Örfilen är ett av de mer symboliska och suggestiva slagen för många. Detta oavsett om du ger en snabb örfil som svar på en kommentar, eller en långsam och utdragen som nästan får den undergivna att krypa ihop. Tänk på att inte träffa öron eller ögon, det är lätt hänt och förutom att det gör ont på fel sätt, bryter det stämningen.

  • Skall fingrar stoppas in, ha gärna en låda latexhandskar i din grundutrustning för oavsett hål är känsligt och renlighet A och O. Den mentala känslan av att dra på sig latexhandsken samtidigt som man tittar sin mottagare i ögonen är mycket speciell.
    Handen, världens bästa redskap!

Piskan

Piskan kan användas på många sätt men tänk på att mellan slagen hålla ihop remmarna, så de inte spretar för mycket och träffar fel. Ha gärna tre, fyra stycken mer och mindre elaka där en gärna får vara riktigt snäll och passa för uppvärmning. Det finns viktmässigt tunga piskor som tar mer på djupet och lättare som tar mer ytligt med sting. Med piskor i allmänhet och singel tail i synnerhet gäller det att veta var och med vilken kraft den landar. När jag lärde mig hantera singel tail började jag att slå mot en kudde, fram för allt lärde jag mig hur singel tailen kändes att hantera och hur slagen landar om jag använder normalt slag, backhand etc. Sedan gick jag över till att sätta en tändsticksask på själva kudden och lärde mig att träffa den. När jag var trygg med det ställde en vän upp och jag fick öva på henne. Det är en väldigt viktig del för då kan man ställa frågor. Fråga vad som kommer upp i huvudet, prova på olika kroppsdelar. Den sista delen, otrevlig men ändå, är att själv veta hur det känns, kontentan är att du inte skall utsätta någon annan för något som du inte känner till själv. Ovanstående träningsmodell fungerar för alla piskor, ja, för de flesta redskap faktiskt.

Gummi – Stinger extra och kan ge känslan av nålstick. Den oerfarna bör vara lite extra försiktigt med denna.

Skinn – Finns en väldig variation, tänk på att om du har en ny läderpiska är remmarna ofta väldigt styva och känns därför mer än ”normalt”. Så passa på att öva mot något exempelvis av trä eller sten. Dels lär du dig piskan, dels nöter du ned den första styvheten som inte alltid är exemplarisk.

Mocka – Många erfarna fnyser åt mockapiskan för att den är så mjuk. Sant, men det kan dels vara skönt att verkligen få ta i ordentligt, dels ju mjukare piska desto mer kan du göra med den utan att riskera att det blir fel.

Singel tail
Som skrivits ovan, öva innan du använder den i utlevnad. Singel tail uppfattas av många som ett redskap för den erfarna. Visst, du skall ha erfarenhet för att svinga den men det gäller faktiskt för all utlevnad och man måste börja någonstans, eller hur? Men lär du dig hantera den får du ett redskap som både är elegant och även ger en väldigt intensiv och speciell smärta. Men vi vill betona att det krävs ordentligt med övning för att behärska detta redskap.


Image
Image

Tawse/paddel

Ett av mina favoritredskap, dels utmärkt för uppvärmning men även för ordentlig lek. Alla som upplevt det orättvisa i att en dominant person börjar få ont i handen, vet hur väl en tawse kommer till pass. Dess bredd ger också en annan slags smärta och ofta ett härligt ljud. Passar främst för rumpa, lår och med lite extra försiktighet bröst och kön.

Rottingen och andra pinnar

Rottingen är ett av de mer klassiska redskapen, tanken går lätt till läraren som står framför eleven med rottingen i hand. Det är ett redskap likt alla andra som man skall ha respekt för men var inte överdrivet rädd, rotting är ett redskap som nästan är svårt att slå fel med. Kombinationen av ljudet, att man verkligen kan vara precis med var man träffar och symboliken i rottingen gör den till ett fantastiskt redskap. Hur använder man den då? Är inte personen riktigt uppvärmd så är det verkligen löst och försiktigt som rekommenderas.

Genom att låta den undergivna blunda och att man snärtar rottingen i luften skapas en spänning och förväntan. Rumpa och precis nedan den är ett vanligt område för rotting, men även lår och till viss del bröst kan vara lämpligt. Men på bröst och lår, tänk verkligen på muskulatur och iaktta försiktighet. Rygg använder en del rotting över men har man inte väldig god kunskap dels i hur man använder, dels i hur personen reagerar avråder vi från detta. Undantaget är att du kan hålla din fria hand ca en decimeter ovanför ryggen medan du rappar i ganska snabb takt mellan din hand och den undergivnas rygg.


Image

Is

Vare sig man kyler ned efter att droppat stearin eller bara drar med en isbit stillsamt över en partners kropp är det en sensuell och ofta skön känsla. Men även att ta en näve is på mottagarens kropp kan ge en härlig chockeffekt. Om du använder is, tänk på att mycket av uppvärmningen av den kroppsdelen försvinner. Att stoppa in en isbit eller två kan vara spännande men urinvägsinfektion är exempelvis inte alls lika spännande…

Image

Stearin

Det finns olika sorter vilka värmer mer eller mindre, även vilken färg ljuset har spelar roll då ingredienserna är annorlunda. Tänk på att de billigare ljusen oftast innehåller paraffin vilket gör att temperaturen är mycket högre. Men, vårt tips som flera gånger tidigare, häll på dig själv innan du gör på annan. Och tänk på att hålla minst 10 cm mellan hud och ljus. Både stearin och is är tacksamma för att påverka stämningen i utlevnaden. Stearinljus är exemplariskt att kombinera med mental utlevnad, för värmen och ljuset det konstant utstrålar. Hur skulle du variera det?

Klämmor

Bästa och enklaste tipset, åk till Ica och köp träklädnypor, de i plast är ”elakare”, en perfekt start till din relation till klämmor. Ett annat tips är att ha dubbla uppsättningar som du kan knyta ihop tråd emellan exempelvis både på bröstvårtor och kön/lår, vilket kan bli en trevlig dragkamp. Det finns klämmor i många olika former, med eller utan tyngder. En klämma gör ofta som mest ont när man tar bort den, kan vara himla kul (en av författarna sa: ”Det där skrevs minsann av en sadist!”). Nybörjare bör inte ha klämmor på sig för lång stund då smärtan vid losstagning kan bli för stark.

Magic wand

Ett av världens bästa sexredskap? – Så varför tar vi upp det inom bdsmredskap? För att den kan stängas av! Skämt å sido så är det en verklig njutning för de flesta kvinnor och som dominant kan man genom den styra den undergivnas njutning vilket är en härlig mental dominans.

Wanden var från början en massageapparat för nacke men någon kom fram till ett bättre användningsområde och en enormt populär vibrator var född. Idag finns många varianter, med eller utan sladd är vanligaste skillnaden. Trådlöst är trevligt men i många fall mattas effekten snabbt. Själv använder jag den i två syften. Dels för att belöna med kraftig klitorisorgasm dels som mellanspel när man är i en smärtsession så är det bra att då och då ge den undergivna lite annan upplevelse än smärta och då är en wandstund ett trevligt alternativ.


Image
Image

Anala leksaker

Dessa kan med fördel kombineras med olika skamlekar. Storlek och annat är en smaksak. Men för den oprövade vill vi rekommendera att börja med litet och att det inte är leksaker som har i följd efterföljande kulor. Känslan av ett antal kulor som dras ut är för många ganska oerotisk och vi vill hellre rekommendera pluggar, mindre stavar och vibratorer.

Det finns många andra redskap, ridpiska, bälte, med mera. Pröva er fram och hitta det som passar er. Vi vill verkligen rekommendera att du/ni tittar efter vad ni har hemma, stekspade, skärbräda och bok är exempel på trevliga leksaker som redan finns i de flesta hem.

Mental dominans

Dominans behöver inte bara vara fysisk 🙂