Hur söker man partner?

Författat av Behaga

Det finns olika vägar att söka en likasinnad partner men den otvivelaktigt största i Sverige idag är BDSM-sajten Darkside. Att hitta likasinnade på nätet har sina för- och nackdelar och du bör tänka på följande:

Tro inte att alla är vad de utger sig för att vara.

Var försiktig! Tyvärr finns de som ägnar sig åt övergrepp under täckmantel av BDSM bland alla seriösa utövare.
Skaffa dig kontakter och gå inte på första bästa invit hur sugen du än är.

Ta referenser om möjligt.

Var ärlig med vem du är, vad du vill och söker.

När du skriver till någon, visa intresse för personen i fråga.

Inse att alla inte tänker som du. Det finns åtskilliga som inte kan/vill leva ut sin läggning utan använder nätet som näring åt sina fantasier.

Träffas på neutral plats första gången, t ex på ett café. Prata mycket, lär känna varandra. Känn efter om det känns rätt för dig. Vid första träffen, ha gärna en back up, dvs en vän som, enligt överenskommelse, ringer dig under träffen.

Besök fikaträffar, tillställningar och annat och lär känna folk. Darkside har ett utmärkt kalendarium där du hittar olika evenemang över hela landet.

Skynda långsamt!

Som kvinna blir man ofta överöst av raggningsmail på internet. Det är lätt att misströsta och bli bitter. Leta själv bland presentationerna. Skriv till den som intresserar dig. Som man gör du klokt i att uttrycka dig med respekt och verkligen anstränga dig för att få kontakt om du hittar någon som intresserar dig. Läs personens presentation, var trevlig och artig, visa intresse. Men som man, var inte rädd för att skriva, skriv från din synvinkel och du kan påbörja en härlig relation. Snälla, när du förhoppningsvis, vilket vi verkligen tycker du skall göra, tar kontakt – var trevlig och kasta inte ut massa påflugna förslag om vad du kan/vill göra med den undergivna. Många undergivna får som sagt oönskade mail etc. som är nedsättande. Bara för att någon är undergiven ger det inte någon rätt att ta sig friheter, ens i skrift.

Att spamma massor av kvinnor på en sajt är heller ingen god idé. Kvinnor pratar med varandra och du får snart rykte om dig att vara desperat. Detta kan låta lite hårt men det är en vardagsföreteelse som vi vill bidra till att ändra. Ett följdproblem är att många med ack så goda intentioner inte vill skriva för de känner sig plumpa bara genom att skriva på grund av idioter som inte kan uppföra sig. Så bryt trenden genom schyssta mail och samtidigt öppnas kanske möjligheten för härliga träffar…

Utanför bdsmsubkulturen då?
Bäst är naturligtvis att på ett enkelt sett bara berätta om sin läggning/intresse, men det kan vara lättare sagt än gjort. För dels kan man vara rädd för att ”outa” sig dels vill kanske inte gå för hårt fram med första intrycket, Det är här liknelser och referenser kommer in i bilden. Säga vad man vill om 50 shades men nästan alla känner till den, ett utmärkt ämne att ta upp alternativt nämna i förbifarten på date, kontaktannons eller vad det nu är. Men desto känsligare ämne desto svårare att prata om, led samtalet genom att berätta eller hinta om ditt eget intresse och ha inte för bråttom, detta är saker som kan behöva tid för eftertanke.

Om min partner inte vet om min läggning/intresse då? Se ovan men om denne inte vet en så central del av dig som en del av din sexualitet, är det inte viktigt att på något sätt förmedla? Självklart en svår sak och vi kan bara önska lycka till.