Kvinna undergiven

Några tips till den kvinna som uppfattar sig som sexuellt undergiven

Författat av Alice

 

Är du riktigt säker? Skämt åsido, normer är starka, och att kvinnan ska vara undergiven är en typisk sådan. Du kan prova att vara undergiven, först, men hitta en annan inriktning senare. Och du får lov att switcha (vara både givare och mottagare /red) eller inte vara intresserad av smärta alls, du är precis lika värdefull som alla andra människor oavsett vad du tycker om.

Okej, du har bestämt dig, du är undergiven och vill snabbt ut och upptäcka den här världen. Gör det, men ta det varsamt.

Ta gärna kontakt med andra kvinnor, förklara att du är ny och behöver vägledning. Du kommer få många goda råd och en fantastisk möjlighet att få bolla lite tankar om vem du egentligen är och vad det är du letar efter. Det finns personer som bara vill utnyttja en ny persons entusiasm och vilja att passa in. Genom att prata med andra kvinnor med liknande läggning kan du bygga en större trygghet, du minskar risken att ha utlevnad med någon och efteråt känna negativt för saker du trodde du skulle gilla men som inte alls känns bra i retroperspektiv.

BDSM handlar egentligen om relationer. Precis som i alla andra sammanhang klickar man med vissa människor, och med andra fungerar det inte alls. Man måste kunna kommunicera, man måste känna tillit och man måste tycka om att tillbringa tid med varandra. Min erfarenhet är att det räcker liksom inte med att du gillar att få smisk och att den där mannen ser bra ut och vill smiska dig. Risken är att du kommer bara att känna dig tom efteråt och ni kommer kanske aldrig kunna utveckla relationen till något mer varaktigt (om det är det du eftersträvar).

Och precis som i alla relationer måste man ha ett ständigt pågående samtal. Fram för allt som ny är det viktigt att det inte är en slavisk envägskommunikation så du har chans att uppleva vad som känns rätt och inte – ha inte bråttom, tvärtom, prata om vad ni vill uppleva tillsammans.

Ja, jag vet, det känns otroligt spännande att få mail med uppmaningar om hur man ska gå runt på stan utan trosor. Men det funkar aldrig att direkt börja leka med en okänd människa, det slutar aldrig väl… Ni måste lära känna varandra först, prata om vad ni vill uppleva tillsammans och vad som är viktigt för er båda.

Man måste inte gilla alla saker som står på kinks-listan. BDSM är ett brett begrepp med mycket härligt men allt är inte för alla. En del tycker bara om att leka med rep. Andra känner ett behov av att lydigt följa sin partner. Vissa vill ha smisk i en timme och går sedan därifrån nöjda och glada. Ta ingens färdiga koncept, du måste hitta det som passar just dig. Ha roligt när du provar dig fram!

När ni har klurat ut vad det är ni vill göra måste ni börja med att öva på stoppord. Man måste alltid ha stoppord. Det är inte romantiskt att lämna över sitt liv i en annan människas händer, det är egoistiskt att inte ta sitt eget ansvar utan att istället lägga över det på någon annan… Använd rött och gult (du vill inte behöva fundera över vilket av Sveriges landskap ni bestämde er för att ha som stoppord när du är mitt uppe i en lek), och sätt igång.

Ska ni ägna er åt smärtsessioner är det alldeles utmärkt att börja prova i samband med det. Det är inget misslyckande att behöva använda ett stoppord, det är en självklarhet att man i en relation ska säga till när något inte känns bra!

Kom ihåg att hela tiden prata med varandra. Även efter lek. Din partner vill veta hur du upplevde det, så att han eller hon kan anpassa sig och göra din upplevelse bättre till nästa gång. På samma sätt vill du veta vad som inte kändes bra för din partner.

Om du på något sätt känner dig osäker på om det du gör är rätt eller riktigt, ta kontakt med någon du har förtroende för och fråga om råd. Du är den viktigaste personen i ditt liv, inte någon eventuell partner så se det som en skyldighet mot dig själv att vara ärlig mot dig själv.

Känns något fel, gå vidare, bara för att man tycker om att gå i skogen behöver inte allt där vara rätt för dig.