BDSM med barn i familjen

Författat av Mariamy

Att utöva BDSM med barn i familjen innebär en hel del planering och ibland väldigt spontana tillfällen. Men helt klart så funkar det bättre än vad många kanske tror. Livet går att komplicera eller så väljer man att hitta lösningarna.

Själv är jag som skriver en mamma till en idag 20-årig dotter och gift med hennes far. Jag är undergiven och min man dominant. Vi visste inte vad BDSM var när vi fick barn, men hittade tack och lov detta så vi har ett helt fantastiskt liv tillsammans. Att bli vän med BDSM var helt otroligt och spännande. Så var det ju då detta med att vi hade ju barn. Hur gör man då?

Nä, inte kan vi utöva detta inför barnet. Så helt klart blir det ett pussel. Små blickar och ord som ingen annan än vi själva kunde tolka. En gång kom min man hem från jobbet när jag stod i vardagsrummet och dotter med kompis var på sitt rum där dörren var stängd. Han kommer fram till mig och säger åt mig att ställa mig på knä. Där efter talar han om för mig att jag ska snurra ett varv ståendes på knä. När detta sen är utfört säger han åt mig att ställa mig upp igen, vänder på klacken och går därifrån. Snacka om en härlig känsla hos mig. Att en sån liten sak kunde bli så stor i mitt huvud.

Sen blev det barnvakt och gärna resor till fester som innehöll BDSM. Vi kunde även ha middagar hemma med vänner inom denna värld. Då kunde vi löpa linan ut för dottern var borta hos släkt och/eller vänner. Klart att vardagen var den stora delen av vårt liv och då var vi mer eller mindre bara vaniljare.
Sen kommer då den dagen då dottern blir tillräckligt gammal för att prata sex och sånt. Jag valde att prata om vaniljsex och säkerhet. Att börja sitt sexliv med BDSM har kanske några gjort, men jag tycker att hitta inom vaniljsex är nog så knepigt. Jag tänkte som så att det kommer en dag då frågan om BDSM kanske ställs och då kan jag svara.

Vi har alltid haft lätt att prata om allt mellan himmel och jord. Vi pratar även lätt om detta med sex. Ingen av oss är intresserad av den andres detaljer så vi håller oss till enkel fakta. Vi har ömsesidig respekt. Dessutom har vi riktigt roligt ihop, samma typ av humor, och det förenklar saker och ting.

Min dotter har haft ett intresse av hästar under en tidig period av sin ungdom. Detta svalnade dock under senare delen av tonåren. En dag kommer hon till mig och frågar mig om jag vet vart hennes ridspö är. Jag säger då att jag inte har en aning. Hon fortsätter genom att säga till mig att sist hon såg det hängde det på krokarna i vårt sovrum. Ops, tänkte jag då. Men hon tog ingen vidare notis om det utan accepterade att det inte hängde där längre.
I dessa lägen kunde jag känna att jag kanske borde vart noggrannare med att dölja saker och ting. Fast sen kom jag att tänka på att jag själv i den åldern visste exakt vad som låg i mina föräldrars skåp och lådor. Troligen visste hon lika mycket om våra skåp och lådor som jag visste om mina föräldrars. Skillnaden var bara att det låg olika saker där.

Vi bor i Stockholmsområdet men åker många gånger per år till Göteborg för att träffa vänner inom BDSM. Nu har vänskapen blivit så stark så vi umgås även på ett vaniljvis. Min dotter har träffat många av dessa underbara människor. Dagen kom då hon ställde frågan vad det är för fester vi åker på nere i Göteborg. Hon var då dryga 17 år och säkert nyfiken för att hon hade sina föraningar. Jag frågade då henne om hon visste vad BDSM är. Hon tittade på mig med en blick som sa att hon visste då mer än jag om sånt. När hon sen säger att ok, då behöver jag inte höra mer med ett leende, så la hon nivån på hur mycket information hon ville ha.

Det var skönt att inte behöva hymla längre även om vi fortfarande håller detaljerna för oss själva.

När hon sen skulle på en studentfest så var det maskeradtema. En av hennes kompisar skulle klä ut sig till ryttare. Min dotter erbjöd då sin kompis att få låna ett ridspö av henne och ställer då åter frågan om sitt ridspö. Jag sa då att jag fortfarande inte visste vart det fanns, men att hon kunde få låna ett av mig. Hon skrattade till och frågade om hon verkligen ville låna av mig, och blicken sa att hon syftade på mitt och min mans Bdsmintresse. Jag sa att hon fick bedöma det själv, och så hämtade jag ridspöt. Det var ett rött spö med svart handtag. Längst ut på spöt satt en svart liten läderhand. Hon började asgarva och sa att det skulle passa perfekt. Hon gissade att hennes kompis skulle springa runt och höja spöt för att säga – High five! Så ja, hon lånade vårt röda ridspö.

Idag har hon full koll på vad vi pysslar med och tycker att det är helt ok. Hon slipper fortfarande höra detaljer, men hjälper mig gärna med t.ex. klädköp och dylikt. När jag ska på fest kommer hon gärna med tips och idéer om håruppsättningar och annat skoj. Vi har en otrolig öppen relation och jag är så glad över att det funkar så bra. Vad det gäller relationen mellan henne och hennes pappa så är det varken prat om sex eller BDSM, utan de har massor av annat de diskuterar om istället.

Jag hoppas att hon också får en underbar partner i sin framtid. Kanske också barn och att de då kan prata om allt så som hon och jag kan. Vi får se vad livet har att bjuda på helt enkelt.