Några ord om edgeplay

Författat av Profossgbg

 

Edgeplay är en benämning för aktiviteter som anses extrema och/eller har markant högre risk än vanligare utlevnad, nedan är några exempel.

Breathplay (att tillfälligt förhindra/minska möjligheten till att andas) – Breathplay med redskap, inte räknat handen utan exempelvis ett skärp; det finns personer som är experter och kan hantera det, men är du inte en sådan så låt bli. Breathplay kan vara väldigt trevligt, men vi rekommenderar att det enda som används är handen och endast över mun och näsa. Det kan vara väldigt stämningsfullt att ta tag om den undergivnas hals och inget fel med det, men är du inte en expert så använd inte mer tryck med handen än vad som behövs för att vrida mottagarens huvud från sida till sida. Däremot med hand över näsa och mun kan du på ett säkert sätt förhindra luftintag. Prova exempelvis att under 10-30 sekunder hålla för näsa och mun och sedan exempelvis avsluta med en örfil. I sex kan man också med fördel göra samma men istället för en örfil öka trycket och frekvensen i påsättandet (går självklart för alla dominanta) eller varför inte kombinera påsättandet och örfilen.

(En person som rättar texten påtalar, med ett leende, att man gärna får använda det precis innan man får orgasm, så det kom med också.) Men du som jag behöver luft, ha utlevnad med försiktighet och tänk på att halsmuskulatur inte är stark och lätt kan skadas, det kan få mycket allvarliga konsekvenser.

El – Genom el kan man ledas till alla former av smärtupplevelse. Som givare kan det vara charmigt att kunna ge en väldig hög smärtnivå med minsta möjliga ansträngning. Men läs på innan, lär dig hur el leds och hur kroppen reagerar innan du går in på detta. En lightversion av detta är tensapparatur vilken du kan köpa som massageapparat i vanliga butiker. Om du trycker upp den i riktigt hög nivå kan en trevlig smärtförnimmelse uppnås och skaderisken är i princip noll. Men har mottagaren hjärtproblem bör du vara restriktiv…

Rapeplay – Detta handlar om rollspel kring olika former av sexuellt tvång. Som med allt finns väldigt många nivåer och mycket skulle borde kanske inte definieras som edgeplay men som företeelse gör det ändå det. Rapeplay är en väldigt vanlig fantasi, men för att man fantiserar behöver man faktiskt inte ens vilja uppleva det som ett rollspel i verkligheten.